Discografia

Zuco 103

Since 20 years Lilian Vieira writes songs ,together with Stefan Kruger and Stefan Schmid,

for Zuco 103… de Discography is can find in this link: http://www.zuco103.com

 

LILIAN VIEIRA – TANTA COISA

OP 07 JANUARI 2016.

11. LILIAN cover KLEINLilian Vieira Grupo brengt op 22 januari het nieuwe album TANTA COISA uit. Lilian Vieira, bekend van ZUCO 103, schreef de nummers samen met haar band toen ze begonnen te werken aan haar nieuwe theatertour BRASIL BEYOND DE BUNDAS die op 2 februari in Amstelveen van start gaat. Het album is een mix van MPB (Música Popular Brasileira), traditionele Braziliaanse muziek en een beetje jazz. Net als de voorstelling gaan de songs van TANTA COISA over de muziek en thema’s uit haar geliefde Brazilië, waar deze zomer de Olympische Spelen plaatsvinden.
Bekijk hier de trailer van BRASIL BEYOND DE BUNDAS.

LILIAN VIEIRA
Zangeres en songwriter Lilian Vieira, geboren en getogen in Teresopolis (Brazilië), komt op 23-jarige leeftijd naar Nederland. Ze studeert af aan het Conservatorium in Rotterdam. Vervolgens ontmoet Lilian Stefan Kruger en Stefan Schmid, met wie ze ZUCO 103 vormt. En dan gaat het hard: twaalf jaar lang toert de band de hele wereld over. In 2010 besluit de band een pauze in te lassen. Deze periode is Lilian ook een veelgevraagd gastsoliste en zingt ze met onder meer het Metropole Orkest, Gideon van Gelder en Kraak & Smaak. Daarnaast richt ze haar eigen band op waarmee ze in 2014 haar titelloze debuutalbum uitbrengt. In 2016 staat Lilian niet alleen met BRASIL BEYOND DE BUNDAS op de planken, maar verschijnt in dezelfde periode het nieuwe album van Lilian Vieira Grupo, TANTA COISA, en maakt ZUCO 103 zijn rentree.

TANTA COISA
Het tweede album TANTA COISA (“een heleboel”) van Lilian Vieira Grupo heeft zowel in tekst en muziek als thema Brazilië en haar volk. De opener van het album ‘ Samba Wip’, over de liefde, is een combinatie van samba funk en de traditionele samba. Verder biedt het album MPB, bossa, maracatu, jazz en afoxé en zingt Lilian over de natives (‘Indio’), de leegte (‘Vazia’, een bossanova geïnspireerd op de muziek van Tom Jobim) en brengt ze een ode aan een van de oudste samba-scholen van Rio de Janeiro (‘Estação Primeira’). Speciale gast op twee songs is de Braziliaanse harmonicaspeler Gabriel Grossi. TANTA COISA is opgenomen, geproduceerd en gemixt door Wiboud Burkens (o.a. Jungle by Night, Rob van de Wouw).

BRASIL BEYOND DE BUNDAS
zang: Lilian Vieira
toetsen: Wiboud Burkens
drums: Udo Demandt
cavaquinho/gitaar: Marijn van der Linden
bas: Breno Viricimo
regie-adviezen: Titus Tiel Groenestege / Oscar Siegelaar

 

Lilian VieiraLV-cover01-PRINT-b-04
Label: Coast to Coast

Listen to the single Longe

Order the album now!
Bol.com
Itunes

With a sound bite of her mother Lilian Vieira opens her eponymous solo album whose melodies effortlessly wrap around you like a Brazilian canga. The mix of cavaquinho, Hammond organ, acoustic guitar and musical saw is unusual for Brazilians. In combination with the sound bites of her father and mother, it brings us HER Samba Soul; A rhythmic interplay of soulful and groovy fragments, inspired by her heroes like Jorge Ben, Trio Mocotó and Tim Maia.

This album leads us to her childhood, the seventies, her native soil and her parents who let the love for music run through her veins. “ I came home in the making of this album, the circle is complete. This CD is the musical document of my life there and here and then and now.”

%d bloggers like this: